Om oss

Les om hvem vi er og vår historie

Et ferieparadis

Einvika Overnatting og Havfiske kan tilby overnatting i leiligheter og rorbuer i Flatanger i Namdalen som ligger i Trøndelag. Der det før var butikk og fiskemottak i mange år - er det i dag blitt et ferieparadis.

I dag kan du nyte nærheten med havet og naturen i de restaurerte lokalene som er blitt til leiligheter med til sammen 50 sengeplasser. Kjøkkenkrok, dusj, og wc er standard i alle leiligheter.

Gammelt handelssted

Einvika er et gammelt handelssted som har vært i familien Einvik i generasjoner. Her har det blant annet vært fiskemottak og butikk i mange år. Reidar Einvik startet med turisme etter at et par fra Elverum lurte på om det ikke fantes noe sted de kunne tilbringe ferien sin ved sjøen. Han hadde tilfeldigvis et lite hus stående som ikke lengre ble brukt til daglig, og spiren til å gjøre om det nedlagte handelsstedet til en turistdestinasjon var sådd.

Restaurering

I 1994 startet arbeidet med å restaurere de gamle bygningene, og i 1995 kunne vi ta imot de første betalende gjestene i Einvika. Alle rom fikk navn etter hva de hadde blitt brukt til, slik som Butikken og Venterommet.

Etter hvert ble både Matstua, Ishuset og Brygga restaurert og til sist kom Rorbua på plass. Ungdomshuset i Einvika ble kjøpt og restaurert og fremstår nå med profesjonelt kjøkken og har sitteplasser for 65 personer. Her kan man ha konferanser, konfirmasjoner og bryllup.

Generasjonsskifte

I 2020 hadde Reidar passert 75 år og ville gi stafettpinnen videre til sønnen Roy Hjalmar. Roy Hjalmar har jobbet som kokk, dykkerinstruktør og båtfører flere plasser i Norge. Høsten 2020 tok han med seg familien fra Sparbu og flyttet til Lauvsnes.

I dag er det Roy Hjalmars kone Kristin som er daglig leder for virksomheten. Hun jobber i tillegg i oppvekstsektoren i Flatanger kommune, og spiller gjerne litt trompet når tiden strekker til. De har sammen to sønner i småskolealder som begge er ivrige fiskere, og bruker mye av fritiden sin i Einvika.